Informacije iz milijone let stare vode

top: 0px;” src=”http://cdn.desktopwallpapers4.me/wallpapers/digital-art/1920×1200/2/14853-fish-in-the-sea-1920×1200-digital-art-wallpaper.jpg” alt=”” width=”242″ height=”151″ />

Zeolit namreč prepredajo našteti kanalčki in minivotlinice velikostnega reda kake štiri desetinke nanometra (nm). V tem mikrosvetu, polnem lepote in čarov, plava več kot trideset mineralov, kot so kalcij, magnezij, natrij in kalij, v milijone let stari nedotaknjeni kristalni vodi. Ta mešanica mineralov iz časov pred človeško zgodovino je za človeka resničen vrelec mladosti. Kamen je videl mnogo dogodkov v zgodovini zemljein nakopičil v sebi najrazličnejše podatke. Nič čudnega torej, da je silicij, glavni sestavni del klinoptilolita zeolita, s svojim »spominskim premoženjem« tudi danes pomemben material za računalniške čipe, v katerih so uskladiščeni podatki. Ker je voda prvovrstno skladišče podatkov, lahko samo ugibamo, katere prainformacije hrani za današnjega človeka voda iz kristalne mreže zeolita. Morda so to informacije, ki telo, sestavljeno v večini iz vode, spet spomnijo na njegovo zdravo prvotno stanje, tako rekoč na njegovo »cianotipijo« v fotografskem procesu, ter ga tako spodbudijo k samozdravljenju.
Japonski raziskovalec Masaru Emoto je s svojimi fantastičnimi fotografijami vodnih kristalov živo dokazal, kako izjemno pomembno je za človeka, da ohrani svojo telesno vodo čisto in dobi preko nje informacije z pozitivnim odnosom do življenja.