V zeolitu se pretaka prasila narave

top: 98px;” src=”http://www.inamarble.com/marble/zeolit-2.jpg” alt=”” width=”276″ height=”184″ />

Ni dvoma Paracerlsus je bil genialen zdravilec. Vsakokrat, ko je oče moderne medicine v zasanjanem mestu Beljaku v najjužnejšem vogalu Koroške ozdravil kako obolenje, kot so zvini, otekline v sklepih, kronična driska, revma, mokre rane, težave z mehurjem ali želodčne ali črevesne razjede, se je njegov legendarni sloves magičnega zdravilca še okrepil. Šušljali so, da je odkril naravno sredstva za podaljšanje življenja – univerzalno zdravilo, o katerem so vedno znova govorili alkimisti od pozne antike dalje. To sredstvo naj bi učinkovalo na telo zdravilno, krepčilno in pomlajujoče.

Ali se za zdravilno prstjo, ki jo je Paracelsus tako rad uporabljal za zdravilo, skriva celo mistični kamen modrih – imenovan tudi “panacea življenja” – še danes ne vemo. A znanost je okroglo 500 let po Paracelsusu prepričana o tem, da je pramineral silicij (za kisikom najbolj pogost element na zemlji) bistveno potreben za vzdrževanje človekovega zdravja.

In ne le to: najnovejše študije so medtem pokazale , da silicijevi nosilci, kot je naravni vulkanski mineral zeolit – še posebaj njegova pojavna oblika “klinoptilolit” – pomagajo telesu odstranjevati škodljive snovi in tako pospešujejo proces zdravljenja pri boleznih.

Blago zdravilo:  zmleta lava za preventivo in terapijo

V zadnjih letih se naravna ali magmatska kamnina bolj in bolj uporablja kot blago, zato pa toliko bolj učinkovito sredstvo v medicini in veterini.

Preventivno se uporablja v boju proti:

– okoljskim strupom,

– težkim kovinam,

– škodljivim presnovnim produktom,

– prostim radikalom,

– preobilju kisline,

– in fizičnemu in psihičnemu stresu (pri športnikih in pri ljudeh, ki okrevajo po boleznih)

Kot terapija se pri ljudeh med drugim uporablja:

– pri osteoporozi,

– pri jetrnih obolenjih,

– pri vnetjih sluznice, gastritisu ali razdražljivem črevesju,

– med kemoterapijo ali obsevanji

– in pri ljudeh z bolezenskimi slikami, ki so povezane z oksidativnim stresom, na primer pri arteriosklerozi, raku, diabetesu, sivi mreni, pri revmatičnih obolenjih, predčasnem staranju ter nevrodegenerativnih in vnetnih obolenjih.

Od panaceje do panacea

Za to da najstarejše zdravilo in kozmetično sredstvo sveta danes s silicijevo kamnino doživlja tako pomembno renesanso in da velja za najučinkovitejšo razstrupljevalno sredstvo sploh, ima zasluge rafinirana tehnična iznajdba. Edinstven, patentiran postopek mletja skrbi za to da je mogoče robustne kristale lavinske kamnine tako zdrobiti in zmanjšati , da lahko v človeškem in živalskem telesu polno razvijejo svojo izjemno zdravilno sposobnost.

Z revolucionarno tehnologijo finega mletja (PMA), ki temelji na krmiljenih medsebojnih trkih zeolitnih delcev, se pozitivne biofizikalne lastnosti naravne učinkovine še pomnožijo. Tako obdelana lavinska kamnina lahko idealno uveljavi svoje neverjetne sposobnosti za razstrupitev in čiščenje telesa v svetu, polnem strupenih snovi v hrani vodi in zraku.

Vir: Kamen življenja