Voda: Hidracija in hidroterapija

top: 0px;” src=”http://d13z1xw8270sfc.cloudfront.net/origin/156372/urine_chart_web.jpg” alt=”” width=”311″ height=”220″ />

Odlomki iz knjige Detoksikacija organizma – Daniel Reid

Voda je univerzalno topilo. Je tipičen kvintesencijalni znak Tao v kitajski filozofiji. Kot je navedeno v Lao Tze v “Tao Teh Ching”, “nič ni popustljivejšega od vode, / ko pa napade je trda in odporna, / nihče je ne more premagati.” V kolikor ima dovolj časa lahko razredči skoraj vse toksine oziroma jih lahko prestavi in izloči. Kot v kanalizacijskem sistemu kjer odstranjuje industrijske odpadke, tako je kot posrednik potrebna tudi za izpiranje toksinov iz telesa. Prav iz tega razloga je potrebno piti dovolj alkalizirane vode tudi kadar razstrupljamo organizem, da izpere vse toksine in presežke kisline, ki se pri procesu razstrupljanja sprosti v krvni obtok iz tkiv.

Voda je tudi element, ki pridobiva hranila iz prehrane, jih prenaša v krvni obtok in raztopljene dostavlja v metabolizem. Več kot 70% človeškega telesa vsebuje vodo; 90% vode je v krvi in 85% v možganih; Tudi kosti vsebuje 30 odstotkov vode. Voda je potrebna kot prehrana in kot prehransko dopolnilo vitalnih tekočin, za razstrupljanje krvi in tkiv in za izločanje odvečnih odpadkov. Da lahko izvedete razstrupljanje, morate dnevno uživati zadostno količino kakovostne vode.

Voda ima edinstveno vlogo pri prenosu energije in informacij in je lahko zelo natančno “programirana”, kot močno in zelo učinkovito sredstvo za čiščenje in zdravljenje človeškega telesa. Z uporabo različnih metod, kot so elektroliza, magnetna polja, svetloba, zvok, kisik in rastlinski izvlečki, lahko voda spremeni energijo, lahko pa se ji dodajo nekateri informacijski obrazci, ki vsebujejo lastnosti terapevtskega čiščenja in zdravljenja.

Obstaja več učinkovitih načinov, tradicionalnih in sodobnih tehnologij, ki lahko izboljšajo sposobnost hidracije tkiv in zagotavljajo transport hranilnih snovi zdravilnih učinkovin v celice. Voda se lahko terapevtsko programira za notranjo in zunanjo uporabo, obe aplikaciji pa sta zelo koristni pri celotnem razstrupljanju.

Notranja uporaba: Hidracija

Kronična dehidracija je postala danes skupna značilnost povsod po svetu. Ocenjujejo, da okoli 75 odstotkov ameriškega prebivalstva živi v stanju kronične dehidracije. Verjetno je podoben odstotek tudi v drugih industrializiranih državah. To povzroča reakcijo naravne žeje telesa, in je signal telesu, da naj pije vodo, ko začuti žejo, ljudje pa se takrat pogosto prehranjujejo, kar pripelje do odvisnosti od hrane in debelosti. V študiji, opravljeni na univerzi v Washingtonu je bilo dokazano, da kozarec vode vodi v sindromom “nočnega žvečenja” v 100% ljudi, testiranih na dieti.

Dehidracija proizvaja stanje kronične toksemije in je eden od glavnih vzrokov za dnevno utrujenost, prispeva tudi k raku. Številne študije so pokazale, da v kolikor povprečna oseba popije pet kozarcev čiste vode dnevno, lahko zmanjša tveganje za pojav raka na debelem črevesu za 45%, raka dojke za 80% in raka sečnega mehurja za 50%. Druge študije kažejo, da pitje do osem kozarcev vode na dan občutno olajša tudi kronične bolečine v hrbtu in bolečine v sklepih.

Dehidracija je pogosto skrit vzrok v primerih kronične bolečine, vključno z glavoboli in kronične utrujenosti. Dehidracija suši kri in druge telesne tekočine, je pogosto vzrok zmanjševanja celic in povzroči zadrževanja njihovega toksičnega presežka. Kadar so celice optimalno hidrirane, se razširijo in postanejo aktivne spontano same počistijo strupe presežke. Vsa tkiva telesa so zaviti v listu zelo finih membran, znane kot fascija (tanke plasti vlaknatega tkiva, ki obdajajo telo), in se stalno dotikajo. Kadar je človeško telo dehidrirano, se ta plast medfascijalne tekočine posuši, to pa povzroča medfascijalna trenja, ki pojave vnetij in kroničnih telesnih bolečine. To je eden od glavnih vzrokov za sindrom kronične bolečine, nad katere se mnogi ljudje danes pritožujejo, in zapravljajo na milijarde evrov za kemična zdravila za lajšanje bolečin. Večino bolečin je mogoče enostavno rešiti, če pijete zadostne količine čiste alkalne vode vsak dan. V kolikor pijete živo vodo kot je ionizirana mikro voda terapije z hidracijo delujejo bistveno hitreje in so tudi bolj koristne. Zato je najbolj osnovni zdravilni dnevni paket, ki nevtralizira glavobole in utrujenost vnos zadostne količine čiste žive vode.

Voda, ki se danes najpogosteje uporablja po vsem svetu vnaša v telo več strupenih snovi kot jih iz njega izpira. Navadna voda iz pipe vsebuje klor, fluor, aluminij in različne strupene težke kovine, kot so svinec, kadmij in nikelj. To je “mrteva” voda, ubita z kemičnimi dodatki in kislimi elementi, in ne “živa” voda, ki je telesu potrebna za pravilno delovanje. Komercialno ustekleničene vode niso nič boljše tudi tako imenovane »mineralne vode« ki se prodajajo kot draga gurmanska zdrava pijačo, ni v ioniziranem, mikro-skupinskem stanju, kar celice pravzaprav potrebujejo za uporabo.

Potrebujemo alkalno ionizirano vodo, ki je “pre-oblikovana” v strukturi mikroskupine. Samo alkalna voda lahko uspešno nevtralizira kisline v krvi in tkivih in jih izloča iz človeškega organizma. Taka voda je polna negativnih ionov, ki služijo kot močan antioksidant, ki odstranjuje proste radikale in preprečuje degenerativne poškodbe celic in tkiv; negativni ioni nevtralizirajo tudi vse strupene snovi v krvi, ker vsi toksini v človeškem telesu posedujejo pozitiven naboj. Voda, ki je predelana v strukturi mikroskupine lahkoto prehaja skozi celične stene in membrane tkiva, hitro navlaži celotno telo in zagotavlja potrebna hranila v celicah, hkrati pa izpere strupene presežke. Torej voda ima štiri osnovne vloge v človeškem telesu: hidracija, alkalizacija, mineralizacija in detoksikacija.